Весняний віночок

750,00
грн.
Віночок, сплетений з квіточок і трав, оздоблений яскравими стрічками, — один з найдавніших українських символів. Це оберіг від усього поганого і недоброго. Наші предки за допомогою вінків прагнули захистити себе від зурочення та інших злих чар, забезпечити добробут родини. Усього у вінку могло бути до 12 різних квіток, кожна з яких мала свій символ. Мак вважається не тільки квіткою мрій, але й символом родючості, краси та молодості; ромашка — символом кохання, ніжності та вірності; соняшник — відданості й вірності; волошки у віночку — символ людяності; ружа, мальва і півонію — символи віри, надії, любові; м'ята — оберег дитини та її здоров'я; материнка — символ материнської любові; лілея — дівочі чари, чистота, цнота, див'ясил — корінь дев'яти сил, який зміцнює та повертає здоров'я; безсмертник — символ здоров'я, загоює виразки, і рани; цвіт вишні та яблуні — материнська відданість та любов; калина — краса та дівоча врода; хміль — гнучкість і розум; польовий дзвіночок — вдячність.

Але чи не найсильнішим оберегам вважають барвінок — символ життя та безсмертя душі людської,оберіг від злих, зілля кохання та дівочої краси, чистого шлюбу. Казали, що варто лише дівчині та юнакові з'їсти листочок барвінку, як між ними спалахне кохання.

Цей витвір мистецтва був книгою душі дівчини: мовою квітів вона виражала свої почуття, стан душі, події, які відбувалися в житті.

Composition: 95% cotton, 5% polyester

Вам сподобається також:
Click to order
Ваше замовлення
Total: 
Ваше імя
Ваш телефон
Місто
Відділення Нової Пошти
Payment method